Referencer

Mine damer og herrer!

I nedenstående vil du kunne finde et bredt udsnit af de steder hvor jeg har tryllet, spillet musik og klovnet.

Bakkens friluftsscene

 • Du overraskede mig meget på scenen.
 • Du lavede ikke det, jeg forventede, og det var positivt.
 • Hvor er det godt, du har sang med.
 • Jeg glæder mig meget til at se dig igen.
 • Kurt Flemming – Bakkens pjerrot

Gudenåhuset, Bjerringbro.

Raffus tryllebandt de små med sin charmerende, sjove og lidt kluntede figur og imponerede de mange voksne med professionelt udførte tricks.

Det var en sand fornøjelse at iagttage børnenes entusiastiske medvirken under hele forestillingen, at høre deres bedrevidende kommentarer, når de mente at have gennemskuet tryllenumrene og derefter være vidne til deres måbende forbavselse og forundring.

Kommentarer fra forældre efter forestillingen:

 • “Han var godt nok god”
 • “Det var da imponerende”
 • “Hold da op, hvor var det godt”

Og vi er jo i Jylland, så det er virkelig stor ros.

Et gensyn vil helt sikkert være velkomment og forestillingen anbefales varmt herfra.

Dagny Vistisen, ansat på Bjerringbro Bibliotek & Kulturhus

Silkeborg Børnebibliotek

200 børn kan ikke tage fejl.

I efterårsferien havde vi besøg af klovnen RAFFUS, alias Jan Krog Mårtensson.

Han tog alle børnene og også de voksne med storm. Alle var med lige fra opvarmingen af lufferne (hænderne), til tryllerierne og nogle måtte ind imellem op at stå for at styre begejstringen. Showet blev krydret med sange fra LP’en “Et hemmeligt sted”.

Vi kan varmt anbefale showet, en kæmpe succes.

Aase Krarup Madsen og Henrik Jacobsen, Silkeborg Børnebibliotek.

Korsør Bibliotek

Man tager en tryllekunstner, en klovn og en musiker, og så har man indgangsvinklerne til et forrygende show. Der var noget at grine af, noget at synge med på og noget at måbe og undre sig over. Både børn og voksne blev godt underholdt i den lille time forestillingen varede, og det jeg som arrangør af børneforestillinger gennem 31 år var mest imponeret over, var den gode kontakt og det samspil, der var mellem Jan Mårtensson og ungerne.

Klovnedelen var morsom, og både børn og voksne fik noget at grine af.

Trylledelen startede egentligt i det rene sjov og klovneri, men endte til sidst med noget virkeligt uigennemskueligt og forbavsende.

Sangene var iørefaldende og lette at synge med på, men skal man være lidt krakilsk kunne lyden for min skyld godt have fået et par takker opad i styrke.

Alt i alt fik biblioteket fornøjelse af et professionelt og velgennemført arrangement, som jeg kun kan anbefale på det varmeste.

Arne Larsen / Korsør bibliotek

Sophienholm

Vi havde den store fornøjelse at se Raffus for fuld udblæsning på en dejlig sommersøndag på Sophienholm (udendørs forestilling).

Raffus havde fra første færd sit publikum i sin hule hånd, og ikke mindst de yngste (forestillingen går fra 3-9 år) var som tryllebundne hele forestillingen, som varede det meste af en time. Der var smæk for skillingen til sidste minut med klovnerier, sang, dans, tryllenumre og skæg og ballade.

Raffus er en klovn, som forstår at komme ud over rampen og spille både for og med sit publikum. Vi havde det sjovt og det havde han tydeligvis også. Kort sagt: en fornøjelig eftermiddag – kan klart anbefales.

Med mange hilsner fra Rie Clemmensen, Børnebibliotekar i Lyngby og Sorgenfri.

Den Ny Odsherred

Publikum morede sig over Raffus.

Sjov klovn der kunne trylle.

TEKST/FOTO: Janni.

Velkommen, kom indenfor, der er stole til de voksne og dejlige puder til børnene. Hvor er det dejligt, at I kunne komme og se mig trylle, sagde Raffus til alle børn og voksne, der var kommet til hans show i lørdags, på Svinninge Børnebibliotek.

Raffus alias Jan Krog Mårtensson syntes, at alle skulle klappe af sig selv, inden han begyndte showet med at synge “I er de bedste”, som børnene lynhurtig sang med på.

Den fik ikke for lidt, da børnene sang og rockede med på sangen “Jacob Olsen spillede fodbold”, hvor Raffus var solist med sin elguitar.

Julie var med til at trylle en kanin frem, Lucas tryllede med 6 tryllestave og Anastasia hjalp Raffus med et nummer, hvor der blev brugt tørklæder, som hun skulle holde. Børnene var også med i et musikalsk indslag, hvor Hussein, Henrik, Mille, Oliver, Mikas og Sofie udgjorde et klokkeorkester, hvor Raffus var dirigent og der blev spillet “Lille Peter Edderkop”.

Det var en sjov underholdning og Raffus var en mester i at få børnenes opmærksomhed enten han sang eller tryllede.

Der var 103 børn og voksne, som fik festlig underholdning med Raffus

Ebeltoft Bibliotek

Raffus var på programmet på Ebeltoft bibliotek.

Han præsenterede en flot forestilling med flere output: Klovnen, tryllekunstneren og rocksangeren.

Det gav en god underholdende afveksling. Han havde en rigtig god kontakt med børnene, og reagerede på alt, hvad der kom fra salen.

Det gjorde at børnene var 100 procent med fra starten.

Han startede med en velkommen rap, hvor børnene sang med.

Flere af børnene var med oppe at trylle. Raffus gjorde meget ud af at snakke med dem, så de følte sig trygge inden de gik i gang med trylleriet. Og til sidst gav Raffus dem hele æren for nummeret og fik hele salen til at klappe af dem. De børn tør godt melde sig en anden gang.
Forestillingen var bygget op, så trylleriet udviklede sig fra at være sjov / klovnet i starten, til elegant tryllekunst senere, så både børn og voksne sad og måbede over, hvordan det gik til.

Ind i mellem sang Raffus et par gode børnerocksange over vellydende højttalere. Det var ikke kun børnene, der skreg af grin af de forskellige klovnerier. Flere gange sad forældrene også og kluklo.

Vibeke Tillemann, ledende børnebibliotekar, Ebeltoft bibliotek, Lundbergsvej 2. 8400 Ebeltoft.

Stoholm Bibliotek

Raffus fik grinet frem

Raffus – alias Jan Mårtensson – lagde forleden vejen forbi Stoholm Bibliotek med sit nye show.

Der blev grinet og gjort store øjne, da klovnen, tryllekunstneren og musikeren Raffus i sidste uge lagde vejen forbi med en forestilling på Stoholm Bibliotek.

Man tager en klovn, en rocksanger og en tryllekunstner og putter det hele ned i en og samme person.

Resultatet er Jan Mårtensson – med kunstnernavnet Raffus og i vinterferien lagde Raffus vejen forbi Stoholm Bibliotek med sin splinternye forestilling.

Her fik han 50 små barnemaver til at hoppe op og ned af grin og voksne forældre til at trække bredt på smilebåndet med sit nye show, som han netop er begyndt at turnere med i Jylland.

Jan Mårtensson har blandt andet været konferencier på Langelandsfestivalens børnescene i mange år og han har været klovn i et cirkus. Derfor er kontakten med børn ingenlunde ny for ham.

Stoppet i Stoholm var et af de første på turneen og med i bagagen og gemt i de store lommer havde Raffus stof nok til en forestilling, som det viste sig snildt kunne blive meget længere end de planlagte 45 minutter. Hvilket den også gjorde.

– Det endte med at blive en forestilling på hele 5 kvarter, men så længe ungerne ikke blev trætte af det, så blev jeg det heller ikke, fortæller Jan Mårtensson.

Fjenneslevgaard, Vesterbro

Raffus tryller på Vesterbro.

På en dejlig sommersøndag havde gårdlauet inviteret klovnen Raffus til at komme og underholde børnene i vores gård. Gården hedder Fjenneslevgaard og er en grøn gård på Vesterbro omkranset af beboelsesejendomme til alle sider. I de sidste par år er der kommet mange nye mindre børn i gården.

Raffus optrådte i et fælleslokale i en af ejendommene. Vi startede med at fjerne de forreste stolerækker og erstatte dem med hynder, så børnene kunne sidde på gulvet. Da Raffus så, at der var mange mindre børn tilstede, startede han med at vise, hvordan en klovn bliver til ved hjælp af sminke og udklædning. Efter en velkomst rapsang gik det så løs med tryllerier og klovnerier og korte velvalgte, iørefaldende sange med ledsagende musik samt skæg og ballade.

Raffus havde fra begyndelsen tilhørerne i sin hule hånd og en fantastisk kontakt med børnene, idet han straks reagerede på børnenes kommentarer, tilråb og udfordringer. Børnene var lige fra starten forventningsfulde og medlevende. Showet var professionelt bygget op og man mærkede tydeligt den lange erfaring Raffus har i at tackle børnene på den rigtige måde, også de mest entusiastiske og højrøstede.

Det sjoveste var, når Raffus forsøgte at drille og snyde børnene, som straks troede, at de kunne gennemskue trylleriet, kom med bedrevidende og ophidsede kommentarer, for til sidst at blive slået med forundring og forbavselse når tryllenummeret foretog en uventet og uforklarlig drejning. Tit blev børnene inviteret med op til at hjælpe med at udføre tryllerierne, hvorefter de fik æren og modtog de andre børns og forældrenes klapsalver.

Raffus er en klovn, der virkelig forstår at spille op til sit publikum og har et stort lager af tryllenumre, der kan tilpasses lejligheden. Efter forestillingen, som varede en lille time, gav Raffus sig tid til at lave de mest fantastiske ballondyr til alle børnene, mens der udenfor blev serveret frugt, slik og sodavand. “Og hvad skal jeg så lave til dig?” spurgte Raffus børnene en efter en. Alle ønsker på de mest skægge og utrolige ballondyr blev imødekommet. En ville have en blåhval, og minsandten om ikke også dette ønske blev efterkommet på en elegant måde.

Det var noget der gjorde lykke og forældre og børn var enige om, at de havde haft en rigtig dejlig eftermiddag og at det ikke er sidste gang vi skal have besøg af Raffus. Faktisk glæder vi os til næste år, hvor han absolut skal komme igen.

Frank Vælum, gårdlavet Fjenneslevgaard.

Rønneholtparken, Allerød.

Dagplejen fik besøg af klovnen Raffus

Den årlige dagplejedag flyttet til Fælleshuset i Rønneholtparken, hvor klovnen Raffus sørgede for, at børnene i dagplejen fik en dejlig og sjov dagplejedag.

Af Michael Braunstein

Regnen silede ned udenfor, så hvad der skulle have været en festdag på Allerød Torv for dagplejen i anledning af den årlige dagplejedag 14. maj, endte med at blive et indendørs arrangement i Fælleshuset i Rønneholtparken.

Men det forhindrede ikke klovnen Raffus i at komme forbi og underholde børn og voksne.

“Han var en sjov klovn, og han bød på nogle rigtig skønne sange, ligesom han tryllede for og med børnene. Der var nogle rigtig gode små trylle assistenter at finde blandt børnene, og de var meget interesserede i at hjælpe ham undervejs,” lyder beretningen fra dagplejen, der fortsætter:

“Der blev tryllet med meget store tryllestave, med en masse fine tørklæder i mange farver, kasser, hatte med kaniner, en lille hund i kurven og meget meget mere. En dejlig og sjov formiddag i Raffus’ selskab.”

Oversigt

Her får du et samlet overblik over steder hvor Raffus har optrådt.

 • A. Andersens rengøring, Taastrup.
 • Akzo Nobel Deco A/S, København S.
 • Altankassen børneinstitution, Amager.
 • Amagerhus integr. børneinstitution.
 • Anders Andersens rengøring.
 • Arken, Brønshøj.
 • Avlsgården, Nyborg.
 • Axeltorv/gågade, Næstved.
 • Ballerup kommune.
 • Beboerforeningen Lautrupbjerg 2, Ballerup.
 • Beboerforeningen Vandstjernevej 1, Køge.
 • Bellacenteret.
 • Børnehaven Brolopperne, Nørrebro.
 • Børnehaven Cassiopeia, Gentofte.
 • Børnehaven Ejlstrup, Odense.
 • Børnehaven Engblommen, Allerød.
 • Børnehaven Hyldekær, Gundsømagle.
 • Børnehaven Jens Warmningsvej.
 • Børnehaven Kastrupgård, Kastrup.
 • Børnehaven Mosebo, Solrød Strand.
 • Børnehaven Niels Juels Allé, Solrød Strand.
 • Børnehaven Solsikken, Hellerup.
 • Børnehaven Sundby Algård, Amager.
 • Børnehaven Sødalen, Gentofte.
 • Børnehaven Solsikken, Roskilde.
 • Birkerød bibliotek.
 • Bjergmarkskolen, Holbæk.
 • Bjerrehus legestue.
 • Bogense bibliotek.
 • Borgersalen, Tinglev.
 • Bristen Ejendomsinvest, Brøndby.
 • Broskolen Årslev.
 • Bryggen kulturhus.
 • Brøndby hallen.
 • Børnehuset Sundby Algård, Amager.
 • Børneistitutionen Enghave, Sønder Boulevard.
 • CA Software A/S, Ballerup.
 • Capgemini Denmark, Gentofte.
 • Dagplejebørn Borgerskolen, Assens.
 • Dagtinsttutionen Stagetorn, Frederikssund.
 • Dalby børnehave.
 • Dalgashave beboerforening.
 • Dexia bank.
 • Dronning Magrethe hallerne, Fredericia.
 • Dyvekeskolen.
 • Ebeltoft bibliotek.
 • Ejlstrup børnehave, Odense.
 • Ejsing børnehus.
 • Esbjerg bibliotek.
 • Farsø bibliotek.
 • FDF hus, karlslunde.
 • Fensmark bibliotek.
 • Ferslev skole, Skibby.
 • FOA Tinghallen, Viborg.
 • Fredensborg bibliotek.
 • Fredericia vandrehjem.
 • Frederiksberg Center.
 • Friluftsscenen, Bakken.
 • Fritidscenter, Rødovre.
 • Fritidshjemmet Myretuen, Amager.
 • Galten bibliotek.
 • Gimlinge forsamlingshus.
 • Glostrup boligselskab.
 • Greve bibliotek.
 • Gribskov skole.
 • Grindsted bibliotek.
 • Grønnegade kasserne, kulturcenter, Næstved.
 • Gudenåhuset-Bjerringbro bibliotek & kulturhus.
 • Hanstholm bibliotek.
 • Hodsager skole.
 • Horsens bibliotek for psyklsk / fysisk handicappede.
 • Horsens gågade, Smedetorv.
 • Humlebæk bibliotek.
 • Hundige center.
 • Høvelte kasserne.
 • Idrætscenteret, Hjallerup.
 • Integreret inst Arken, Brønshøj.
 • Ista Danmark A/S, Ballerup.
 • Kettinge friskole.
 • Klampenborg gallopbane.
 • Kokkedal kirke.
 • Korsager skole, Brønshøj.
 • Korsør bibliotek.
 • Kulturhuset Skarrild.
 • Kunde & Co, Kbh. Ø.
 • Kvarterhuset Motalavej 57, Korsør.
 • Langelandsfestivalen.
 • Langelinie, Østerbro.
 • Legepladsen, Enghaven.
 • Lødderup stadion, Mors.
 • Løsning missionshus.
 • Maglegårdshallen, Hellerup.
 • Malernes fagforening, Kbh.
 • Mellerup friskole.
 • Metronome a/s, Kbh.
 • Middelfart kirkes sognegård.
 • Myretuen, Amager.
 • Natur børnehaven Bakkegården, Thorsø.
 • Naviair, Kastrup.
 • Niro personaleforening, Gladsaxe.
 • Nivå bibliotek.
 • Nobody reklamebureau, Kbh. K.
 • Nord Als musikfestival.
 • Nøragers mindecenter.
 • Ordrup bibliotek.
 • Otterup bibliotek.
 • Pensionistklubben SophieMagdelenesvej, Birkerød.
 • Peter Justesen A/S, Kbh.Ø.
 • Plejecenteret solvognen, Højby.
 • Premier outless center, Ringsted.
 • Præstegården, Kirke Saaby.
 • Ringsted kommune.
 • Rådhuspladsen, København.
 • Saxo bank A/S.
 • Scania Danmark A/S.
 • SEB Kort, Brøndby.
 • SFO Havdrup.
 • SFO himmelev, Olderupvej.
 • SFO Valhalla, Kastrup.
 • Silkeborg hovedbibliotek.
 • Skanderborg bibliotek.
 • Skanderborg festival.
 • Skjern/Videbæk bibliotek.
 • Småbørnsinst. Kbh. NV.
 • Sofienholm, Kgs. Lyngby.
 • Solsikken, Hellerup.
 • Sonnerupgåard, Hvalsø.
 • Specialskolen, Bramsnæsvig.
 • St. Heddinge handelstandsforening.
 • Stoholm bibliotek.
 • Strøby Egede bibliotek.
 • Superrally, Fredericia.
 • Svinninge bibliotek.
 • Symphogen A/S, Lyngby.
 • Søndermarkskolen, Randers.
 • Søndersø bibliotek.
 • Teatersalen Ordrup kro.
 • Thisted bibliotek.
 • Tivolihuset, Farum.
 • Tryggehvile fritidsklub.
 • Tunø musikfestival.
 • Tyttebøvsen børnehave.
 • Union Engineering, Fredericia.
 • Vemmelev bibliotek.
 • Vesterbro bibliotek.
 • Viborg bibliotek.
 • Øbro Jagtvej bibliotek.
 • Øster Vrå kulturhus.
 • Aars bibliotek.
Menu
Send mail
21 28 19 52