Fjenneslevgaard, Vesterbro.

Bakkens friluftsscene

Gudenåhuset, Bjerringbro

Silkeborg Børnebibliotek

Korsør Bibliotek

Sophienholm

Det Ny Odsherred

Ebeltoft bibliotek

Stoholm Bibliotek

Fjenneslevgaard, Vesterbro

Rønneholtparken, Allerød

Raffus tryller på Vesterbro.

På en dejlig sommersøndag i august 2010 havde gårdlavet inviteret klovnen Raffus til at komme og underholde børnene i vores gård. Gården hedder Fjenneslevgaard og er en grøn gård på Vesterbro omkranset af beboelsesejendomme til alle sider. I de sidste par år er der kommet mange nye mindre børn i gården.

Raffus optrådte i et fælleslokale i en af ejendommene. Vi startede med at fjerne de forreste stolerækker og erstatte dem med hynder, så børnene kunne sidde på gulvet. Da Raffus så, at der var mange mindre børn tilstede, startede han med at vise, hvordan en klovn bliver til ved hjælp af sminke og udklædning. Efter en velkomst rapsang gik det så løs med tryllerier og klovnerier og korte velvalgte, iørefaldende sange med ledsagende musik samt skæg og ballade.

Raffus havde fra begyndelsen tilhørerne i sin hule hånd og en fantastisk kontakt med børnene, idet han straks reagerede på børnenes kommentarer, tilråb og udfordringer. Børnene var lige fra starten forventningsfulde og medlevende. Showet var professionelt bygget op og man mærkede tydeligt den lange erfaring Raffus har i at tackle børnene på den rigtige måde, også de mest entusiastiske og højrøstede.

Det sjoveste var, når Raffus forsøgte at drille og snyde børnene, som straks troede, at de kunne gennemskue trylleriet, kom med bedrevidende og ophidsede kommentarer, for til sidst at blive slået med forundring og forbavselse når tryllenummeret foretog en uventet og uforklarlig drejning. Tit blev børnene inviteret med op til at hjælpe med at udføre tryllerierne, hvorefter de fik æren og modtog de andre børns og forældrenes klapsalver.

Raffus er en klovn, der virkelig forstår at spille op til sit publikum og har et stort lager af tryllenumre, der kan tilpasses lejligheden. Efter forestillingen, som varede en lille time, gav Raffus sig tid til at lave de mest fantastiske ballondyr til alle børnene, mens der udenfor blev serveret frugt, slik og sodavand. "Og hvad skal jeg så lave til dig?" spurgte Raffus børnene en efter en. Alle ønsker på de mest skægge og utrolige ballondyr blev imødekommet. En ville have en blåhval, og minsandten om ikke også dette ønske blev efterkommet på en elegant måde.

Det var noget der gjorde lykke og forældre og børn var enige om, at de havde haft en rigtig dejlig eftermiddag og at det ikke er sidste gang vi skal have besøg af Raffus. Faktisk glæder vi os til næste år, hvor han absolut skal komme igen.

Frank Vælum, gårdlavet Fjenneslevgaard.

Se et fotoalbum (slideshow) fra en trylleforestilling i Fjenneslevgaard 2013.